Vad är Bore Cup?

Bore Cup är en löparserie som startade i december 1982. Varje vintersäsong sedan dess har Bore Cup arrangerats i december, januari, februari och mars i ett rullande schema mellan arrangörsklubbarna som 2023 består av Hemlingby LK i Gävle, Uppsala LK, Björklinge SOK och Västerås LK.

Från säsongen 2001 (säsongen innan lagtävling och hemsida startades) har snittdeltagandet ökat från 40/deltävling till över 100/deltävling, med ett deltagarekord 166 fullföljande, men pandemin, en övergiven hemsida och försvunna resultat fick deltagarantalet att dala. Säsong 2024 blir förhoppningsvis en nystart för den anrika tävlingen!

Många väljer att delta i flera eller alla av vinterns tävlingar i denna poängcup, men man kan även delta i bara någon enstaka deltävling. I serien tävlas det om vandringspriser både individuellt och i lag som delas ut vid prisutdelningen efter deltävling 4. 2015 deltog 60 klubbar, föreningar eller andra sammanslutningar i lagtävlingen. Förutom vandringspriser sker även utlottning av enklare priser för samtliga deltagare. Enklare servering (av resp. förening) finns efter deltävlingarna i Björklinge och Västerås, i IFU-hallen i Uppsala och Hemlingbystugan i Gävle finns ordinarie cafeterior.

Bore Cup och de fyra arrangörsklubbarna Björklinge SOK, Hemlingby LK, Uppsala LK och Västerås LK tackar alla löpare och funktionärer som gör Bore Cups vinterserie  till så trevliga avbrott i vinterträningen! I december 2023 börjar den 42:a vinterserien. Hjärtligt välkomna då!